România, țara ipocriților

romania1Dacă ar fi să analizăm țara cu cei mai mulți ipocriți pe metru pătrat, România ar lua trofeul. Românilor le e rușine să recunoască anumite lucruri pe care le fac. Noi încă mai trăim sub auspiciile ”ce zice X dacă mă vede”. România încă mai are impregnat un puternic miros și doctrină comunistă în ea. Pe noi încă ne mai interesează ce crede ăla și celălalt despre ceea ce facem. Oamenilor le e rușine să-și asume acțiunile, de aceea rămânem mereu în urmă de restul Europei.

 

În România, peste 50% din populație ascultă manele. Toată lumea ascultă, dar nimeni nu o recunoaște. De ce? Mie sincer, mi se pare o imbecilitate să faci un lucru și apoi să negi cu vehemență. Oricum nu-ți taie nimeni capul prin simplul fapt că asculți manele. E drept, lumea te va judeca după acest aspect, dar noi nu trăim cu lumea. Când am nevoie de ceva nu mă duc să cer lumii, muncesc să merit să primesc ceea ce-mi doresc. Lumea te va judeca indiferent de ceea ce faci. Ori că e bine, ori că e rău. Dacă faci un bine, lumea uită, iar la cea mai mică greșeală dă cu tine de pământ, indiferent cât bine ai făcut anterior. E exact că și în parabola cu broasca și scorpionul care sună cam așa: ”Un scorpion voia la un moment dat să treacă dintr-o parte în alta a unui lac. La un moment dat, a văzut o broască pe o frunză de nufăr. Acesta o rugă să îl treacă dincolo de lac. Broscuța îl întrebase, dacă avea să o înțepe, iar răspunsul lui fusese o negare absolută. Aceștia au căzut la-nvoială, iar scorpionul s-a urcat pe spatele broaștei și au plecat. La mijlocul lacului, scorpionul a înțepat broasca. Aceasta l-a întrebat că de ce a făcut asta, iar răspunsul scorpionului a fost că așa e legea naturii, așa e firea lui, să înțepe și să mintă.” Așa e și cu oamenii. Oricât de mult bine le-ai face, la un moment dat tot se vro întoarce împotriva ta. Dar hai să revenim la ipocriți. Cum vă explicați că Florin Salam, la piesa ”Saint-Tropez”, a acumulat peste  20 de milioane de vizualizări pe Youtube, Singur nu și le-a făcut, asta e categoric, Eu am rămas mască în momentul în care am văzut că are peste 20 de milioane, iar primul gând mi-a fost că românii nu ascultă manele! Nu pe naiba. După acest post, mă aștept la o furtună de înjurături, de umpleri de frigider de carne și de multe alte expresii de care probabil nu am auzit! Eu vă spun sincer, eu ascult cam toate genurile, din cauza meseriei ce mi-am ales-o. Cred că e de datoria mea să știu ce se întâmplă în jurul meu și în domeniul muzical, ce-mi place atât de tare. O profă de-a mea din facultate ne-a spus la un moment dat că noi ca și jurnaliști suntem obligați să știm cam ce se întâmplă în toate domeniile, fie că ne uităm la OTV sau la Taraf TV.

Și sincer nu cred că nu există oameni care să nu fi ascultat cel puțin odată în viața lor manele. Asta e exact ca și masturbarea. Toată lumea o face, dar nimeni nu recunoște. Am fost la petreceri unde se presupunea că sunt oameni de ”vază”. După câteva paharele, au lăsat ”domnia jos” cum zice bunica, și-au dat cravata pe spate, și-au descheiat cămașa și au dansat până dimineață pe manele. Așa că nu taie nimeni capul nimănui dacă asculți. Eu, personal nu am nimic cu niciun gen muzical. Atâta timp cât ești om, pentru mine e ok. Și mai cred că un gen muzical nu te definește. De fiecare dată mă amuz când văd așa-zisul război dintre ”maneliști și rockeri”. Cei care țin la un așa ”război” sunt idioți! Fiecare dintre noi e liber să aleagă ceea ce vrea să fie, ceea ce vrea să asculte. Știți vorba aia, nu te poți c**a în gusturile omului.

În concluzie, vă las piesa să vă convingeți și voi! Da, aia cu 20 de milioane de vizite! E șocant, știu, când toată lumea ascultă Mozart, Beethoven, Brahms și Bach!

https://www.youtube.com/watch?v=tXO2QtjixaM

PS să vă zic și cu ce altă piesă apărută prin Bulgaria în 2011 sau 2012? Hai vă las pe voi să ghiciți!

PPS să vă mai zic de unii maneliști că au un live de o sută de ori mai bun decât prostituția muzicală de la radio? Acele curve ce-s în heavy-rotation? Nu m-ați crede, așa-i?

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.