Vocile bune n-au voie la radio

Continui scrierea posturilor cu întrebarea, ”De ce vocile bune nu sunt la radio”, iar de această dată scriu despre o tânără solistă care a avut o ascensiune frumoasă. Eu o cunosc pe Larisa Ciorțan de la ”Neața cu Răzvan și Dani”, când, invitată acolo, a interpretat piesa Antoniei, ”Morena”, apoi a ajuns la X-Factor unde a avut niște prestații de excepție. În competiția X-Factor a format un duo cu un tânăr nigerian, Gabriel Uche,  alături de care s-a creat o chimie scenică frumoasă și alături de care a continuat colaborarea și după încheierea concursului. Aceștia au înscris o piesă la Selecția Națională Eurovision 2012, care a ajuns în finală. Vă spun sincer că mie-mi pare rău că nu au promovat piesa, ”Twilight”, piesa înscrisă pentru selecția festivalului european de muzică.

De mai bine de 3 săptămâni a lansat o piesă fresh, de vară, tot în varianta consacrată, adică alături de Gabriel Uche. Un sound fresh, comercial, material numa’ bun pentru posturile astea comerciale din România. Larisa are o voce foarte bună, puternică, dar din păcate, la fel ca mulți alți artiști care chiar știu să cânte, pur și simplu nu sunt băgați în seamă de radiouri. Sincer nu înțeleg de ce nu vor să dea o șansă și tinerilor artiști cu potențial uriaș, așa cum e Larisa.

De ce nu iau modelul BBC-ului, care a creat o platformă online, dar și în eter, BBC Radio 6 se numește, unde difuzează piese și promovează artiștii noi. Ca la noi la nimeni! La noi funcționează după alte principii. Ori ești prieten bun playlist-manager-ul radioului, adica PCR (pile, cunoștiințe și relații) sau așteaptă unul după altul, așteaptă ca un post să facă hit dintr-o piesă și pe urmă o preiau și celelalte. Nimeni nu-și asumă riscuri! Din păcate nu vor să diversifice playlist-ul, aceleași rahaturi în heavy-rotation de ți se face greață!

Vocile bune n-au dreptul să ajungă pe radio, trebuie să se mulțumească să facă karaoke sau să cânte pe la evenimente locale!

Asta e cea mai nouă piesă a Larisei:

Piesa cu care au participat la Selecția Națională, care-mi place la nebunie

Larisa interpretând ”Morena” la Răzvan și Dani

X-Factor, o prestație de excepție a piesei ”Bring me to life” a trupei Evanescence

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.