Vârsta nu e doar un număr

Ceea ce o să scriu în acest post, nu vreau să sune ca o poveste tâmpită din revistele alea gen ”întâmplări adevărate”, e un semnal de alarmă, vârsta contează într-o relație. Trebuie să existe o apropiere din acest punct de vedere, să fiți cam pe aceeași lungime de undă. Nu sunt consilier marital sau expert în relații, dar astfel de experiențe te fac să te gândești de două ori înainte de a acționa.
Se spune că dragostea este oarbă și nu ține cont de vârstă. Așa și e. Nu ține cont , dar vârsta poate fi un impediment sau definitorie. Până nu pățești nu crezi. Observi și râzi, sperând, dar cel mai adesea îți spui în sinea ta că tu nu o să pățești așa ceva veci. Că ești cu garda sus! Ei bine, te înșeli amarnic. Așa credeam și eu, până nu am trăit-o în direct și în reluare ( și în reluare a fost mai nasol).
Pe această dră. am cunoscut-o anul trecut, când am ieșit cu familiile la iarbă verde. Ea venise mai târziu, dar venise cu iubitul. În momentul în care am observat-o  nu am putut să nu-i admir prezența. Dar doar atât pentru moment. Eram doar curios să aflu cine e, pentru că eu nu o cunoscusem până atunci. Un amic m-a întrebat dacă-mi place, pentru că se putea vedea asta că  mă atrăgea, dar nu i-am acordat prea multă atenție, pentru că era însoțită și eu nu sunt suficient de măgar să i-o fi suflat ăluia. Adică, minorele astea te pot băga-n probleme. Bine, totul și frumos, o admiram și atât. Probabil o să vă întrebați ce am găsit atât de deosebit la ea. Și sincer să fiu, nici eu nu știu, dar deh, când se pune pata, se pune. Era pe gustul meu, cam cât mine de înaltă, la momentul ăla era brunetă și cu ochi albaștri. O minunăție de fată.
Bun, a trecut episodul ăsta. Nu i-am acordat niciun fel de atenție în timpul ce a urmat, nici nu am fost curios să aflu mai multe despre ea, adică să fiu vreun obsedat să-i caut profilul, numărul de telefon, etc. Acum ceva luni, 3 mai exact, a fost ziua de naștere a vărului meu. Ulterior am aflat că o invitase și pe ea. Eram bucuros, însă bucuria s-a mai diminuat când am aflat că vine cu prietenul. Ok, am zis, hai să ne jucăm puțin. Și asta am făcut. Toată noaptea am flirtrat cu ea. Și culmea, mi-a răspuns, deși avea remorcă în stânga ei. De data asta parcă arăta și mai bine, se vopsise așa, ca și aluna, iar ochii ei mari și albaștri erau puși în evidență. I-am tot făcut poze, m-am apropiat de ea, ea de mine, făcea ce făcea și tot lângă mine dansa. Trebuia să fii orb să nu-ți dai seama că și ea se joacă. Era convinsă de atuurile ei. Bine-nțeles că iubitul ei a văzut tot și deja avea o criză de personalitate, iar pe la ora 1.00 erau deja plecați. Era prima dată când cineva era gelos pe mine și mă simțeam foarte bine, pentru că eram vinovat. Am continuat conversațiile în privat. Între timp i-am dat add pe fb și acolo am vorbit. Ulterior am mai aflat că s-a despărțit de acel individ. Însă ea continua să se joace. Și nu numai cu mine. Am invitat-o la o cafea, dar m-a refuzat. A fost destul de nasol, dar mă rog, nu îmi place să insist și mai ales cu o chestie fără viitor. Asta era clar și eu eram conștient de treaba asta. De ceva timp s-a împăcat cu fostul, iar pe facebook mi-a dat block. Ok, nu sufăr de chestia asta, dar a dat dovadă de imaturitate. Și pe deoparte mă bucur că nu s-a ajuns nicăieri. Ea ar vrut să fiu ”the rebound guy”! Și eu asta nu o să o accept niciodată. Pentru că nu merită, să fii a cincea roată la căruță.
Vârsta nu e doar un număr, e un grad de maturitate, dar inimii nu-i poți porunci!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.