„Urmează-ți visul. Muncește și luptă pentru ceea ce crezi”

11920599_1025892647441254_1273160202_nPe Alex îl cunosc de aproape doi ani. Ne-am împrietenit în mediul virtual dintr-o pasiune comună, Eurovision-ul. Am povestit verzi și uscate, iar acum vreo două săptămâni îmi scrie că a terminat piesa la care lucra mai bine  de o lună. Mi-a trimis-o și am rămas plăcut surprins de ceea ce a ieșit. Tocmai de aia, l-am luat la întrebări pe acest tânăr promițător. Vă invit să citiți un interviu cu tânărul compozitor Alex Anghel.

Reporter: Salut Alex. Sincere felictări pentru piesă. Cum te simți când vezi că piesa ta e lansată?

Salut, Andrei! Îți mulțumesc pentru acest interviu și vreau să spun că mă simt excelent. Îmi place când munca îmi este apreciată și, mai ales, apreciez faptul că munca mea este plăcută de oameni. Am scris piesa ”Pasiune în doi” cu scopul de a fi o poezie și atât. Nicio secundă nu m-am gândit că versurile vor fi așezate pe note și interpretate într-un studio muzical.

Reporter: Povestește-mi puțin despre tine. Cu ce te ocupi pe lângă compus și care-ți sunt pasiunile

Sunt un visător, sunt miliardar in vise și-n visuri … Sunt student la Facultatea de Geografie,iar acum învăț pentru restanțe. În timpul liber îmi place foarte mult să merg cu bicicleta prin parc, cu rolele. Îmi place să petrec până dimineața în Centrul Vechi, alături de prietenii mei. Îmi place să înot, dar cel mai mult ador arta. Astfel, când am putin timp liber, prefer să merg să vizitez un muzeu sau să citesc puțină teorie artistică.

Reporter: Care este fundamentul piesei tale, ”Pasiune în doi”? E didicată cuiva?

De fapt, da… Piesa ”Pasiune în doi” reprezintă sfârșitul unei relații la care am ținut foarte mult și pentru care am luptat enorm, însă această luptă a fost doar din partea mea. Mulți dintre prietenii mei de pe Facebook au citit și poeziile pe care le-am scris, iar acolo, mai mult ca sigur, au făcut cunoștință cu Rona, principalul personaj din creațiile mele. Ei bine, Rona a fost prima persoana pe care am iubit-o fără motiv. Prima persoană pe care am iubit-o fără să-mi impun, de care m-am îndrăgostit fără să vreau. Am avut o relație frumoasă, am trăit alături de ea tot felul de emotii: extaz, fericire, tristețe, ură, însă a reprezentat cea mai frumoasă perioadă din viața mea. Odată cu ruptura dintre noi, am creat versurile poeziei ”Pasiune în doi”, dar mi-am dat seama că nu e de ajuns… Oamenii nu mai citesc poezii, oamenii ascultă muzică, iar Bogdan Capatină mi-a fost un real ajutor când m-a întrebat dacă aș fi interesat să îmi interpreteze versurile.

Reporter: De unde talentul la compoziție? Mai există muzicieni în familia ta?

Nu, nu exista muzicieni la mine în familie. Talentul l-am obținut prin muncă, nu a fost nicidecum un ”dar” cu care m-am născut. Am început să cânt prin clasa a noua, am avut parte de multe esecuri care, pe moment, m-au demoralizat, însă ulterior, m-au făcut mai puternic. De compus versuri m-am apucat în urmă cu vreo trei ani și, cred eu, sunt un textier mai bun decât cei consacrați deja, fără nicio lipsă de modestie…

Reporter: Ce piese mai ai în lucru? Care este motivul lor? Ce te inspiră să compui, pentru că știu că pe lângă muzică, mai compui și poezii.

Da, este adevărat, nu compun doar muzică, ci și poezii, chiar și proză. Motivul? Sunt un simbolist excentric și încerc să îmbin iubirea și eroticul cu moartea și întunericul. În momentul de față, lucrez cu o tânără artistă din Călărași, vocalistă și chitaristă, Andreea Stoian. Ea lucrează intens și pregătește un album care va include și piesa ”Un străin care a plecat”, înscrisă la Selecția Națională – Eurovision 2015.

Reporter: Ești la început de drum, dar bănuiesc că ți-ai dori să compui pentru artiști consacrați. Pe cine ai vrea să auzi interpretându-ți piesele?

Aș vrea să o iau cu pași mărunți pentru că nu consider că am suficientă putere pentru a lucra cu ”un artist consacrat”. Pot să spun că dintre cei cunoscuți, mi-ar plăcea să lucrez cu Tamy, o artistă versatilă care poate să interpreteze într-o manieră proprie multe cântece. De asemenea, puterea vocală a Oanei Radu mi-ar plăcea asupra câtorva versuri, însă cel mai mult și, deocamdată doar un vis, îmi doresc să lucrez alături de Delia Matache. Este cel mai excentric muzician autohton, este controversată, își mulează vocea asupra multor genuri muzicale. Pentru mine, Delia este visul…

Reporter: Care sunt artiștii care te inspiră?

Aici ar fi ceva mai mult de spus. Din punct de vedere poetic mă inspiră Nichita Stănescu și George Bacovia. Consider că într-o viață anterioară am fost simbolistul amintit, iar ideile nu au murit odată cu trupul cel vechi. Îmi place să mă adaptez în funcție de sentimentele mele, de sentimentele celor din jurul meu, de trăirile și poveștile pe care le simt și le aud… . Din punct de vedere muzical, inspirația o iau de la artiștii controversați. Îmi place foarte mult Lady Gaga, îmi place foarte mult Lana Del Rey. De asemenea, atitudinea celor două interprete a rămas și asupra poeziilor.

Reporter: Cum ai ajuns să lucrezi cu Kobee și cine e el?

Kobee, adică Bogdan Capatină, este un nume relativ nou pe piața muzicală din România. Este un tânăr buzoian foarte talentat; în urmă cu ceva timp a lansat o piesă de dragoste, ”Silent Love”, piesa pe care am îndrăgit-o și pe care o ascult și acum. Întâmplarea a făcut să ne cunoaștem în urmă cu un an de zile la o emisiune TV, iar apoi am devenit prieteni pe Facebook. Ulterior am ajuns să facem schimb de idei, iar rezultatul final îl știm cu toții.

Reporter: Un sfat pentru cei care sunt la început de drum precum ești tu, dar încă nu au reușit ”să spargă gheața”

Dragilor, munca este cea mai importantă calitate a noastră. Pentru a putea ajunge acolo, sus, trebuie să munciți, să citiți, să ascultați, să fiți controversați și versatili. Luptați pentru visul vostru și nu alegeți cea mai simplă cale! Alegeți provocările, satisfacția este mult mai mare când aveți un produs pe care l-ați obținut prin sârguință. Odată cu toamna, ”acoperă-mi inima cu ceva” (cum spune Blaga) și găsiți inspirația în ploile dezolante, în nopțile reci, dar sufocante. Vă îmbrățișez și nu uitați să fiți la curent cu lumea lui Andrei.

11909825_1025892830774569_1233467063_n 11938822_1025892940774558_112273051_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aici puteți asculta piesa lui Kobee, compusă de Alex

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.