Teodora Dinu: ”Cu doua piese pe un loc, e greu sa o alegi pe cea mai buna”

on

Provocarea pentru Top10 de astăzi ajunge la frumoasa Teodora Dinu, cea care a făcut parte din backing-ul lui Ovidiu Anton anul trecut. Teodora susține că a fost complicat să facă acest top. ”A fost extrem de greu sa reușesc să clasez, într-un fel anume, piesele, iar prin „să clasez”, ma refer la locurile 4-10, fiindcă top 3-ul meu este neschimbat de foarte multa vreme. Mi-a fost dificil, deoarece în topul meu exista câte 1-2 piese pe loc, iar acum a trebuit să „tai în carne vie”. Am analizat piesele cât mai în amănunt, muzical vorbind ( construcție – mesaj – voce) și asa am reușit să fac, zic eu, un top decent. Curioși cum arată topul ei?

  1. Brendan Murray- Dying For Fothing- Irlanda: Anul trecut am avut o fixație și aceea se chema Polonia. Piesa aia mă făcea să plâng de fiecare dată când o auzeam. Anul asta, fixația s-a mutat pe Irlanda…(ce-i drept, acum nu mai plâng :)) ) Se știe de ceva vreme ca aceasta piesa este în vârful topului meu de anul acesta. Culmea este ca am clasat-o acolo de la prima ascultare, ceea ce mi se întamplă foarte rar. Este o piesa cu un mesaj emoționant și foarte puternic. Construcția este magistrală, piesa crescând ușor până la boom-ul de la final. Backing vocals-ul este absolut impecabil, iar Brendan are un timbru extrem de fin și cristalin. (pe mulți îi deranjează timbrul sâu, însă trebuie să recunoaștem că este un timbru special și care transmite enorm) Cel mai mare atuu a lui Brendan este faptul ca transmite și simte piesa. Live-ul nu m-a impresionat atât de tare, însă il aștept în semifinală, am încredere în el. Sper la o calificare a Irlandei anul acesta. Merită.

2. Artsvik-Fly With Me- Armenia: O piesa care la început nu m-a impresionat, însă după mai multe ascultări am descoperit faptul că este o piesă foarte interesantă. Instrumentalul este ușor darkish, cu motive tradiționale, un amestec foarte interesant între modern și tradițional. Vocea…hmm…de voce nici nu am ce sa spun, ESTE IMPECABILĂ. Piesa Armeniei este o piesa care urmează, clar, rețeta eurovisionistică. Construcția este atât de „misterioasă” și de interesantă încât nu am prea multe cuvinte pentrut a descrie piesa. Are tot ce îi trebuie pentrut a se clasa în top 10 la Kiev.

3. Nathan Trent- Running On Air- Austria: Am zis-o de la bun început…piesa lui Nathan, cântată de Ed Sheeran, ar fi fost #1 în top Billboard. Dar lăsând asta, piesa asta este „plăcerea mea vinovată” de anul acesta. Este o piesa cu un mesaj atât de pozitiv, care emana doar voie bună. Pot spune ca este singura piesa din concurs, care transmite o stare atât de lejeră și de…practic de „running on air” :)) Piesa este catchy, nu prea „eurovisionistică”, merge mai mult pe radio friendly, însă este foarte bine construită. Nathan are o voce superba, o tehnica extraordinară și niște melisme geniale. Se vede că părinții lui sunt oameni de muzica. Dar pe lângă asta, Nathan câstigă enorm și prin felul lui de a fi, funny, degajat, vesel mereu și foarte deschis. Băiatul asta, doar dacă intră într-o încăpere, poate schimba complet starea de spirit de acolo. Sper la o calificare.

4. Lucie Jones- Never Give Up On You-UK

5. Kristina Kostov-Beautiful Mess-Bulgaria

6. Triana Park- Line-Letonia

7. Koit Toome și Laura-Lost In Verona-Estonia

8. Timebelle-Apollo-Elveția

9. Alma-Requiem-Franța

10. Robin Bengtsson-I Cant Go On-Suedia

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.