Sistemul medical! Hmm, ce e ăla?

Moartea pentru alții este o eliberare, pentru alții un chin! Este costisitor să mori în zilele noastre! Sunt trist, pentru că acum ceva zile, am aflat că o prietenă bună de-a mamei este în stare gravă. Și ghiciți la ce secție a fost internată… la cea oncologică. M-am deprimat mult când am auzit că e bolnavă! Acum două zile am sunat-o pe mama, să o întreb ce face. Era în vizită la această prietenă, că de când a auzit că e în starea în care o vizitează destul de des. La telefon nu am putut vorbi prea mult cu mama deoarece era în vizită și tipa se simțea foarte rău. După ce a plecat, m-a sunat și mi-a zis că starea amicei ei s-a agravat, că nu de mult chemase salvarea, dar mai mult de un calmant nu i-a putu face. Ce m-a frustrat pe mine, a fost răspunsul dat de doctorița care se ocupă de cazul ei, căci a sunat-o pentru internare. Iar răspunsul ei sec, al duduii doctor a fost ”nu am loc să te primesc”. Păi stai așa doamnă, cum să nu ai loc să mă internezi când eu nu mai am mult de trăit. Cum să spui așa ceva unui pacient? Este inadmisibil, revoltător, strigător la cer! Practic, tu ca medic, îl condamni la moarte. Bine că nu i-a zis așa mai pe românește, ”da stai dracului acasă și mori, că oricum nu mai ai mult”. Bine că statul își permite țină atâția deținuți prin închisori, iar banii în loc să meargă spre persoanele care chiar au nevoie de ei, persoanele bolnave, dreptul ăsta e imputat de nepăsarea conducerii țării. Bine că dau nu știu câte mii de lei pentru întreținerea oamenilor de ”ispravă” de la mititică, iar oamenii bolnavi, sunt condamnați la moarte sigură! Ar trebui ca i noi să adoptăm o lege ca și în țările scandinave. Te îmbolnăvești de la vicii (cancer pancreatic sau pulmonar) să-ți plătești singur tratamentul. Cred că ar fi o austeritate pentru industria de alcool și țigări,  mamăăă!!!
Acum 3 ani, guvernul (fără majusculă) în loc să acorde un buget pentru un proiect în cercetare medicală, era ceva legat de cancerul pancreatic, a ales să finanțeze nu știu ce pantofi! Nu am greșit, să finanțeze nu știu ce pantofi ”inovatori”. Că noi de asta avem nevoie, de pantofi cu toc sub formă de bufniță.
Blestemată să fie această boală, care te ucide văzând cu ochii. Oameni dragi mor sub ochii tăi și tu stai neputincios pentru că nu ai ce face. Sper că oamenii vor fi luminați destul de curând de tratamentul pentru cancer și SIDA.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.