Românii, apa și găleata

descărcareVăd că ceea ce se întâmplă în State are un impact prea mare și asupra Europei. Aici vorbesc despre celebra campanie ALSIceBucketChallenge. Văd că și pe români i-a cuprins febra asta! De ce, nu știu! Nu e nicio scofală să îți torni un recipient cu apă rece în cap. Însă mulți dintre cei care își toarnă apă rece în cap vor să ne arate că sunt curajoși sau să ne arate corpurile lucrate la sală?

Semnificația acestei campanii e subliniată de ideea că apa rece turnată pe cap te împietrește, la fel cum face și scleroza amiotrofică laterală. Boala prin care mușchii ți se atrofiază, nu mai poți respira sau înghite. Boala se mai numește și sindromul Lou Gehrig. Din punctul meu de vedere e ok, e o campanie umanitară, e nevoie de bani pentru a se încerca o prevenție sau pentru a se găsi un tratament. Însă sunt curios câți dintre cei care au acceptat provocarea au și donat. Cred că noi, românii, ar trebui să ne vedem de mizeria din ograda noastră. Și România se luptă zilnic cu o boală mortală care se numește cancer. Sunt oameni care au nevoie de chimioterapie, în special copiii. Eu nu știu dacă voi ați văzut vreodată cum arată un copil de 5 ani după o ședință de chimioterapie. Te marchează pe viață. Dar și ai noștri, au acceptat provocarea, însă nu știu câți dintre ei au și donat. Unii au făcut-o doar pentru imagine. Dacă am ajuns să profităm de o boală să ne promovăm imagine, înseamnă că ființa umană s-a degradat atât de tare, încât suntem putreziți pe dinăuntru. Și mucegăiți! Și mi-e milă că atâta apă s-a irosit. Mă gândesc la cei din Africa cât de mult s-ar fi bucurat de apa aia. Am fost lăsat mască de un filmuleț văzut acum ceva timp, am văzut bucuria lor când în centrul satului a fost construită o fântână. Filmulețul îl puteți vedea aici

Eu nu vreau să judec pe nimeni, dar sincer a-ți turna o găleată de apă rece în cap fără să nu știi exact semnificația e trist și de prost gust!Sper din tot sufletul că cei de la noi, cum ar fi Andreea Esca, Andreea Marin, Pepe, Andra, Conecter-R, Măruță, Adrian Mutu, Radu Vîlcan, Mandinga, Delia, Fuego, Maxim, și alții! Iar dacă au donat toți cei de aici, enumerați de mine,  cinste vouă!!!

Cel mai bine ar fi să luați exemplul de la Conchita Wurst, câștigătoarea Eurovision-ului de anul ăsta a fost provocată de Novak Djokovic. Cred că filmulețul vorbește de la sine!

Și bineînțeles, nu se putea fără fails!

https://www.youtube.com/watch?v=WQlvW0aFnKo&feature=share

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.