Recenzie pentru Selecția Națională Eurovision 2015

eurovision-864x363După ascultări și reascultări, m-am decis să fac și eu o recenzie asupra pieselor ce au trecut în Finala Selecției Naționale 2015. Din punctul meu de vedere va fi o ediție cel puțin interesantă, deoarece TVR-ul nu s-a putut dezice nici anul ăsta de ideea de ”umplutură, să fie să nu trebuiască”. Sunt unele piese foarte bune, iar unele atât de jenante, încât după primele secunde dai un minunat CTRL+W!

 

1. SuperTrooper cu a lor piesă ”Secret Place” este o piesă din categoria celor mediocre. Sound-ul e învechit din punctul meu de vedere, muzica începutul anilor 90. Nu vine cu nimic special. Acele elemente de Boogie Woogie mă duce cu gândul la filmul ”Sister Act. Piesa e compusă printre alții de Radu Fornea de la K1, însă asta nu schimbă cu nimic faptul că nu-mi place. Șansa de a reprezenta România la Viena este de 30% din punctul meu de vedere.

 

2. Ovidiu Anton-Still Alive; omul ăsta se tot prezintă prin Selecție de câțiva ani buni cu același șablon, doar el și o chitară. Aceleași piese lente care îți induc o stare de somn. La ultima lui participare s-a bătut cu pumnul în piept că nu se mai înscrie, însă am observat că acum merge și pe la concursurile de talente. Mie mi-e antipatic tipul, și piesa. E un fel de ”Aceeași Mărie, cu altă pălărie! Piesa lui e un clișeu, dar comparativ cu alte ”capodopere” cu care s-a prezentat, asta sună mai decent. Șansa pentru Viena e de 15 % din punctul meu de vedere.

 

3. Lara Lee-Superman; piesa asta sună foarte bine, are un sound fresh, puțin mai dark, și e altceva. Plus că e foarte catchy, iar la Eurovision acest lucru este extrem de important. Piesa aleasă trebuie să fie ușor de fredonat, iar ”Superman” te prinde rău.  Larisa are o voce minunată, asta o știu  de pe la X-Factor și Selecția din 2012. Piesa ”Twilight” a fost foarte frumos interpretată! Pe mine mă duce puțin cu gândul la superba Margaret Berger, reprezentanta Norvegiei în 2013. De ce mă duce cu gândul acolo? Pentru că are aceeași producători ai piesei ca și a piesei mai sus amintite. Cu un show bun, poate fie reprezentanta României la Eurovision 2015, cu 90% dintre șanse.

 

4. CEJ-We We Re in Love; această trupă este o bucățică din faimoasă trupă suedeză Rednex. Piesa e o baladă frumoasă, dar chiar de la primele acorduri pe mine m-a dus cu gândul la o piesă celebră de pe vremea când activau ca și Rednex, ”Wish You Were Here”. E o baladă simplă, liniară, care nu impresionează cu nimic în mod special. Eu mă văd ascultând-o în parc, cu căștile în ureche. Cam 30% preconizez că ar putea reprezenta România în Viena.

 

5. Tudor Turcu-Save Us; Nu sunt mare fan al lui Tudor, însă mă bucur de fiecare dată când un câștigător al concursurilor  de talente se înscrie în competiție. De data asta, se pare că piesa îl avantajează,vocea  pe alocuri puțin stridentă, dar se mai poate finisa până pe 8 Martie. Sper ca în varianta live de pe scena din Craiova să păstreze acel cor de copii care sună absolut senzațional. Practic, aia îi dă personalitate piesei. Foarte frumoasă piesa. Bravo Tudor! 65% ar putea ca piesa să ne reprezinte în Viena.

 

6. Cristina Vasiu-Nowhere; am avut ocazia să o ascult live și credeți-mă că sunt demențial de bine. Piesa e frumoasă, însă, pe alocuri mai trebuie puțin șlefuită. Instrumentalul mi se pare că e puțintel șters. Sper să se mai lucreze la el. Și nu, nu mi se pare că pronunția ei în engleză este slabă. Nu putem avea pretenții ca artiștii români să aibe pronunție ca a britanicilor, nu suntem nativi. Cu un show bun, are șanse destul mari la locul 1. 75% este procentul pentru Cristina

 

7. Rodica Aculov-My Light; Piesa de prințesă Disney, cu o voce tremurândă. Nici în Sofia I nu aș vedea piesa asta. Ce mă deranjează e faptul că în Republica Moldova nu a trecut piesa, dar a înscris-o aici și a ajuns în finală. Nu mi se pare absolut deloc corect acest lucru. Adică la moldoveni nu a fost bună, dar la noi e? Nu are sare și nici piper. Are ceva condiment amar. Nu impresionează cu nimic, iar prezența ei în finală este de umplutură! Cu indulgență 15% șanse

 

8. Blue Noise-Love Wont Run Away; Piesa sună destul de decent, dar accapella a mai fost la Eurovision și nici nu s-a calificat în mare finală. Și spre deosebire de asta, suna mult mai bine. Clișeu, cliseu, clișeu! De ce? Elemente de dubstep? Nu va juriza nici Skrillex și nici Borgore! Piesa nu sună rău, dar nu are absolut nimic special pentru acest concurs. Nici pe radiouri nu va intra. Prea simplă, prea liniară. Nu-mi plac oamenii care emit pretenții de a reprezenta România la Eurovision, dar nu-și dau interesul pentru această treabă. 20% șanse de câștig.

 

9. Voltaj-De la capăt; Îmi vine cam greu să scriu despre ei. Au o tonă de fani, și risc să mi-i pun pe toți în cap. Piesa este frumoasă, cu mesaj frumos, însă rămâne doar atât în opinia mea. Trebuie să recunosc că am ascultat-o de multe ori, iar clipul spune o poveste frumoasă. Recent, au declarat prin presă că vor să reprezinte România ca să arate ceva manifest cu copiii de la țară. Dragilor, dați-mi voie să vă spun că la Eurovision nu mergi cu manifeste legate de copii. Piesa sună frumos în română. Tradusă în engleză nu va mai avea același farmec. Lăsați Ministerul Educației și al Muncii să facă astfel de campanii. Șanse destul de mari au să plece la Viena 80%, că au mulți fani care-i vor vota.

 

10. Trupa Băieții-Dragoste în lanțuri; Sincer nu știu cine sunt acești băieți. Primul lucru care-mi vine în mine e ”Not Another BoyBand”. Avem două deja, Maxim și Station 4  Am auzit doar că sunt la început de carieră. Și da, Eurovision-ul este o rampă bună de lansare, însă au luat locul unuia care merita probabil mai mult decât ei în finală. Nu impresionează cu nimic. Piesă comună și liniară, voce la fel, iar limba română nu prea are succes la Eurovision. Am văzut că sunt și păpușei și sigur vor avea priză la fetele de 13-14 sau 15 ani. Va cântări acest target la televot! Șansele lor sunt mici de a ne reprezenta, de 30% în opinia mea.

 

11. Aurelian Temișan și Alexa Niculae; ChicaLatina; Din punctul meu de vedere este cea mai nașpa piesă trecută în finala de anul ăsta. Pe ce considerente o fi trecut? Ca și pe acela al Silviei Dumitrescu? Ca are o anumită vârstă? Să nu fie discriminat? După primele 20 de secunde, m-am văzut nevoit să închid. Cum naiba să accepți să cânți o piesă în spaniolă fără să-ți exersezi puțin accectul? Deplorabil sună. Nu-mi dau seama cum a acceptat Alexa piesa asta. E oribilă. Mulți fani au zis că e bună de dansat pe plajă. Ei bine, eu nici beat nu aș face așa ceva. Cea mai mare umplutură din Selecție. Au 0(zero) șanse să ne reprezinte. Nimic, dar nimic interesant sau bun în piesa asta!

 

12. Luminița Anghel-A Million Stars; Trebuie să recunosc că această piesă mi-a captat atenția din prima clipă când am auzit teaser-ul. E o baladă frumoasă, chiar bună, indiferent ce spun unii și alții. Iar vocea Luminiței dă foarte bine pe această piesă. Nu mi se pare deloc învechită, totul ține de gusturi. Este de altfel și marea favorită de a pleca mai departe. Dacă vine cu un show și cu costume ok, nu cu rochia nașei mari cum a fost sfătuită de anumiți fani în 2013, ar putea lua biletul spre Viena în proporție de 95%.

Și aștept scandalurile de după concurs!

Voi cine credeți că va fi piesa României la ediția din Viena?

[polldaddy poll=8658578]

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.