Reacții după finala Eurovision din Suedia- ”We are (not) one”

Sunt atât de multe de spus despre acest concurs controversat. Dar, parcă anul ăsta a fost prea de tot. Mă așteptam de la suedezi la ceva grandios, nemaipomenit, ceva care să te lase cu gura căscată. Ei bine, te-au lăsat, dar nu într-o manieră plăcută. Plus că iar s-au schimbat câteva reguli în concurs. Până acum juriul de specialitate, sau mă rog, așa e considerat de specialitate, mai nou taie și spânzură. Până anul trecut fiecare juriu național dădea câte-o notă pentru 10 țări, care se cumulau cu televotingul și așa se primeau notele finale. Acum, această regulă a fost schimbată, iar în 2013, juriul notează toate piesele ajunse în finală; pentru evitarea politizării concursului! Ce glumă bună!!! o altă regulă până anul trecut era că cei 10 care s-au calificat, la conferința de presă organizată imediat după semifinală își trăgeau la sorti singuri poziția de pe care vor evolua în finală. Bineînțeles că și această regulă a fost schimbată, iar pozițiile din finală au fost alese de organizatori. Eurovision-ul din Suedia a fost făcut cu buget redus, circa 15 milioane de euro, iar acest lucru s-a văzut. Nu poți poți compara cu cel din Norvegia sau Rusia ori Germania. De cel de anul trecut din Azerbaijan nici nu mai zic. Suedezii ăștia au schimbat cam multe, au impresia că ei au inventat concursul ăsta. Per ansamblu a fost ok, deși se putea mai bine. Au avut nenumărate greșeli tehnici, însă cea mai nasoală mi se pare anunțarea câștigătorului când mai erau încă 5 țări la rând care să voteze. A fost o grosolănie ceea ce au făcut. Ok, nu se mai putea schimba situația, diferența dintre Danemarca și Azerbaijan era de vreo 50-60 de puncte, dar nu era logic și normal să facă așa. Au fost care nu aveau ce căuta în finală ca de exemplu Malta, Lituania, Belgia, Estonia și Ungaria; tipul ăla zici că era drogat. La fel a fost și cu Lituania, un comentator a zis că a durat mai mult să-și facă freza decât versurile. Piese liniare, care îți induceau o stare de somn. Ce mi-a plăcut a fost Norvegia, Ucraina, Rusia, Germania, Belarus, Islanda, Danemarca și Moldova.

România a avut o evoluție foarte bună, dar din păcate nu a fost de ajuns. Am terminat pe 13 cu 65 de puncte. Sincer nu mai știu ce să zic, dacă nici cu omul ăsta care are studii muzicale terminate la vestitul institut de muzică din Milano, ”Giuseppe Verdi”, apăi nu știu cu ce ar trebui să concurăm. Cu Laura Andreșan făcând un oral pe scenă, sau cu Ruby, sau cu aia ce și-a arătat  păsărică pe la TVR, Biju sau cum mama naibii o chema-o. Să nu vă mai zic că au fost furați în bătaie de joc la voturi. Televiziunea națională din Italia, RAI, a făcut publică, imediat după încheierea concursului lista cu televoturi, unde Cezar a fost lider absolut, cu peste 23% din apeluri, a fost căștigătorul televotingului, urmat de Moldova și Ucraina sau invers. Și la final un amărât de punct, unul singur. Din Spania la fel, ba mai rău am primit zero, deși oamenii se plângeau că nu puteau vota. Pe un alt site, dedicat Eurovision-ului, din Spania, a arătat că România nici nu era întregistrată ca țară ce a concurat în finală. Să nu vă mai spun că Azerbaijanul a cumpărat voturi. Acum am înțeles de ce afonii ăia din 2011 au câștigat. Păi la buget de 5 milioane de euro îți permiți să cumperi voturi. Părerea mea că cineva ne vrea în afara concursului. Și suntem sabotați, dar anul trecut organizatorii ne-au asigurat să nu ne facem probleme și să nu țesem teorii conspiraționale legate de celebra cască ce nu a funcționat. Et voila, nici anul ăsta nu a mers casca. Ghici unde? Tot la România. Cezar a declarat că a cântat fără a avea monitor în ureche. Acest lucru se poate confirma și din clipurile postate pe youtube. Cred că cel mai bine ar fi să ne retragem din concursul ăsta, cu părere de rău o spun. Dacă nici cu un om care a terminat o prestigioasă școală de muzică, a avut show, voce, aparație, costume, dans nu am fost nici măcar în primii 10 pe bune că trebuie să ne retragem. Cred că anul ăsta a fost cel mai bun show trimis de România vreodată la Eurovision.
A… Și încetați să mai fiți ignoranți și să vorbiți despre omul ăsta că are o voce de castrat, că nu are ouă și multe altele. Ați văzut în semifinală că nici nu s-a văzut că nu a avut monitorizare în ureche. Nu sunt fanul lui, dar nu cred că e normal să împroșcăm un om cu noroi, doar de dragul de a ne afla în treabă. Este de prost-gust, dar așa sunt românii, le place să să batjocorească ei între ei. Atunci când europenii o fac ce să mai zicem? Dacă noi nu ne putem susține un cântăreț, atunci cine să o facă? Așa fac românii în fiecare an! Poate ar trebui să vă mai vedeți și rahaturile din viața voastră decât să râdeți de oameni și șă-i ponegriți.
Stay safe! Dont try this anymore!
Please follow and like us:

4 Comments Add yours

 1. Deeb spune:

  Eram sigura ca nu vei omite cel mai grosolan moment al concursului: si anume faptul ca s-a anuntat castigatorul inainte ca voturile sa fie numarate. Corect, primul loc nu mai putea fi detronat insa altele da. A fost lipsa de respect fata de tarile care nu au apucat sa voteze, lipsa de respect fata de ceilalti participanti si lipsa de respect fata de noi, publicul de acasa.

 2. Andrei spune:

  Așadar, a fost un concurs ciudat! M-a dezamăgit enorm! Dar asta este! Nu ne iubește nimeni, și am impresia că cineva vrea să ne scoată din joc!

 3. Deeb spune:

  Foarte ciudat 😛 Iar momentul prezentatoarei, cand a inceput sa cante, a fost absolut penibil :))

 4. Andrei spune:

  Și era cam nervoasă! Și fake! Dacă te uiți la momentul în care vin voturile din Azerbaijan, arată un cadru general și cum două persoane intră sub rochia ei! :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.