Portret de vedetă-Elena Gheorghe

10430853_10152621252195610_4012942852732571841_n
Elena Gheorghe, sursa foto :https://www.facebook.com/elenagheorgheoficial

Elena Gheorghe, este la momentul actual, una dintre cele mai prolifice artiste din România. Ea și-a făcut debutul alături de Adela Popescu, în trupa Viva, cu care a rămas prietenă foarte bună. Eu am descoperit-o prin 2005 când era în Mandinga, era deja de 3 ani solistă în trupă și a participat la Selecția Națională (concursul prin care se alege reprezentantul României la Eurovision), unde au ocupat locul 4 cu piesa ”Soarele meu”. După acest concurs a mai lansat piese solo, căci în 2006 a decis să părăsească Mandinga. Aceasta va avea un succes răsunător în cariera solo. De menționat că debutul și l-a făcut alături de mama sa, Mărioara Man Gheorghe, la vârsta de 3 ani. Mama Elenei este o cunoscută interpretă de muzică populară, așadar se înțelege de unde vine talentul. După ce părăsește Mandinga, își lansează albumul ”Vocea Ta” devenind un succes comercial în România. În 2008, lansează câteva piese în dialectul aromân, alături de Gică Coadă.

Momentul în care pe mine m-a cucerit a fost cel în care s-a înscris în Selecția Națională din 2009, cu piesa ”The Balkan Girls”. Am fost alături de ea pe tot parcursul călătoriei sale spre Moscova și am susținut-o din toate puterile. Din păcate, rezultatul nu a fost unul dintre cele mai bune, dar totuși să fii la jumătatea clasamentului e ceva. Țări cu o tradiție uriașă în concurs au fost după noi! Cel mai amuzant mi s-a părut atunci că presa din străinătate a acuzat-o de playback! E cea mai mare prostie pe care poți s-o scrii când vine vorba de Eurovision. Sincer, pe mine oarecum m-a bucurat acuzația asta, deoarece înseamnă că a cântat impecabil.

După Eurovision, Elena a acceptat propunerea tinerei compozitoare, Diana Grigorescu de a interpreta piesa ”I Need An Angel” pentru competiția ”Battle of songs” cu care a luat locul 5 în finală.

După ce spiritele s-au mai calmat după Moscova 2009, Elena revine în atenția publicului în vara anului 2010 cu o piesă nouă, compusă de Laurențiu Duță, ”Disco Romancing”, piesă cu care a fost no.1 în Spania, piesa fiind încărcată pe canalul de Youtube al unei case de producție, Bianco y Negro, care, până la acest moment a reușit să adune peste 18 milioane de vizualizări. De asemenea, Elena a fost pe prima poziție în topul radiourilor comerciale din România cu această piesă.

În toamna aceluiași an, revine cu o nouă piesă, ”Midnight Sun”, cu care cucerește din nou posturile de radio din România cât și cele din Spania cu această piesă, fiind încărcată pe același canal de youtube, Blanco y Negro. În clipul oficial, lansat în vara lui 2011, Elena apare sub mai multe ipostaze, apare blondă, brunetă cu părul scurt, pirat tatuat și dansând într-o imensă ceașcă de ceai. Conform declarațiilor Elenei de la momentul respectiv, aceasta s-a implicat mult în crearea acestui clip, afirmând că-i place să-și pună amprenta proprie și personală pe tot ceea ce face. Tot în vara lui 2011, alături de Dony, Elena lansează piesă ”Hot Girls”

În 2011 Elena a avut un an plin de evenimente. Este anul în care s-a căsătorit și anul în care spunea ea în interviurile acordate că a primit cel mai frumos cadou de Crăciun și anume pe Nicholas Răzvan, o frumusețe de copil.

Așa cum ne-a obișnuit, frumoasa Elena revine în 2012 cu piesa ”Your Captain Tonight”. Elena în acest clip apare cu alter-ego-uri; de prințesă, soldat din garda regală a Marii Britanii, prințesă războinică, samurai și fashion-istă. Pe mine mă încântă cel mai mult ideea de prințesă în care Elena arată absolut bestial. În vara tot aceluiași an, Elena lansează ”Amar Tu Vida”, piesa care cucerește țări din America Latină.

În 2012, la Zilele orașului Cluj – Napoca, după o așteptare de 3 ani, am avut deosebita plăcere să o întâlnesc și să-i iau un interviu. Nu pot să descriu acele momente, once in a life time. După o îndelungă așteptare să ai ocazia să întâlnești pe cineva pe cine apreciezi foarte mult.

Anul 2013 este poate, cel mai prolific pentru frumoasa cântăreață, deoarece a lansat piesa ”Ecou”, una dintre cele mai frumoas piese lansate de Elena. A cucerit iremediabil topul televiziunilor și radiourilor din România, unde a stat multe săptămâni pe prima poziție. Pentru această piesă a câștigat premiul Radio România Actualități pentru cea mai Bună Piesă Pop, alături de Glance.

Elena a încercat ceva nou pe piața muzicii românești. Nu a lansat piesa în varianta audio, ci a lansat simultan atât piesa cât și videoclipul. Așa a procedat și cu piesa ce a lansat-o în toamna lui 2013, alături de JJ, ”Până Dimineață”.

Înainte de sărbătorile de iarnă, ca un cadou de Moș Nicolae, lansează piesa ”O Simplă Melodie”, o baladă pe care afirma ea, că e cadoul pentru fanii ei.

În primăvara acestui an, Elena lansează ”De Neînlocuit”, o piesă cu un puternic mesaj emoțional și cu un clip foarte frumos, în momentul în care natura renăștea. Elena e prezentată ca și o fiică a văzduhului, mitul ielelor, conceptul de pe scena Eurovision.

Cea mai recentă piesă a lansată de Elena e ”Mamma Mia” alaturi de Glance  o piesă de vară, cu un clip foarte colorat, unde Elena arată senzațional ca și mireasă.

Am atașat și interviul pe care i l-am luat în 2012, de care eu sunt foarte mândru.

Interviu Elena Gheorghe la Zilele Clujului, 2012

Please follow and like us:

One Comment Add yours

  1. Elena este printre putinele artiste care s-au mentinut in top ,mereu surprinde cu ceva nou . Sper intr-o revenire a ei la Eurovison

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.