O Românie a bunului simț?!

A trecut mai bine de un an de când nu am mai trecut pe aici… S-au întâmplat multe! Între timp am terminat facultatea, un aspect trist de altfel, mă rog, asta e altă poveste.
Iubesc România, sau mai bine zis o iubeam. Însă după cele întâmplate exact acum 3 săptămâni a căzut în ușor desuet… De ce? Pentru că în ziua de azi, furtul nu se mai pedepsește! Da, citiți bine, FURTUL NU SE MAI PEDEPSEȘTE!!!!
Am intrat la un magazin, Penny(s) Market se numește. Am lăsat plasa în care aveam niște haine, o curea draga mie și cel mai important încărcătorul de la laptop. Am lăsat plasa în raftul unde așa-zișii agenți de pază își sprijină coatele (săracii, sunt așa de obosiți și sictiriți), în acele ”pigeon holes”, pentru a evita să mă caute în plasă. Am intrat rapid să cumpăr o pungă de paste, dar nu am găsit cele care mă interesau ( ulterior am găsit o pungă în care pastele erau mucegăite), am cumpărat altceva și am mers la casă. Acolo, erau numai bătrâni în fața mea, iar casierul parcă trăgea să moară. Am stat aproximativ 10 minute la casă, iar când am mers să îmi iau plasa mai ia-o de unde nu-i. I-am zis băgătorului de seamă că plasa mea lipsește. El a început să râdă ca idiotul. Eu i-am zis că plasa mea lipsește, și că mi-o furat-o cineva. I-am zis atunci că nu o văzut cine o luat-o și o zis că el nu e Superman să îmi păzească mie bagajul. Atunci m-am infuriat și l-am întrebat care e rolul lui în acel magazin, iar răspunsul său sec a fost că el păzește casele de marcat. Bineînțeles că a început să țipe la mine, iar eu la el. Am cerut să vorbesc cu managerul magazinului, și a venit o amețită, care a ajuns pe post de director adjunct de magazin prin cine știe ce metode. I-am spus ce s-a întâmplat, iar răspunsul ei scurt și sec ca ea a fost că ei au regulamentul expus și că nu sunt răspunzători de ceea ce se întâmplă cu bagajele clienților. Sunt curios dacă cineva ar duce o plasă sau o geantă cu o bombă, nu ar răspunde pentru bagaje? Ulterior, i-am amenințat că o să chem poliția, dar și presa. I-am rugat să se uite pe camera de supraveghere, dar s-a dus undeva prin spatele magazinului. la cât de nervos eram, nu aveam starea să-l urmăresc unde merge și ce face. După nici 5 minute revine, însă fără niciun rezultat. Asta a fost joi.
Sâmbătă, mama a trecut pe acolo, să cumpere apă și să întrebe dacă hoțul nu a revenit să aducă plasa. Ideea e că l-am lăsat să plece de la prezumția de nevinovăție, poate a luat plasa din greșeală, sau mă rog, mi-au trecut un milion de variante prin  minte. Când a intrat mama în magazin, agenții de pază erau excitați că au găsit hoțul! Păi l-au găsit, și ce au făcut dobitocii, l-au lăsat să plece, pe motiv că va reveni cu plasa pe care a luat-o și nu era a lui.Niște oameni normali la cap nu l-ar fi lăsat să plece, ar fi chemat instant poliția, plus că e dubios cum de l-au recunoscut, pentru că în ziua incidentului, când le-am sugerat să se uite pe cameră au susținut că nu a înregistrat nimic. Ei, oamenii care au încredere în oameni l-au lăsat să plece, i-au luat bagajele, niște mizerii pe care idiotul de 70de ani, după descrierea și aprecierea acestor oameni care sunt niște oameni rafinați, justițiari și legionari sau cum mai vreți voi să îi numiți, care mi-a furat plasa l-au lăsat să plece din nou.
Ulterior am fost la poliție, unde am dat o declarație de două pagini, unde am scris cu precizie tot ceea ce s-a întâmplat, nici în zi de azi nu am fost contactat de așa- zisul polițist care trebuia să preia plângerea. Peste tot unde am fost toată lumea a dat din umeri,că nu prea e nimic de făcut!!!!
În altă zi, când deja problema era pe un sfert uitată și eu deja resemnat că nu o să mai văd în veci plasa furată, mă trezesc că mama vine în parcare, la mașină cu cămașa furată. În acea zi, nemernicul venise și lăsase o plasă la magazin, în care era cămașa amintită, și niște blugi de femei. De încărcător nici nu a fost vorba.Bineînțeles că nici de această dată justițiarii din magazin nu au chemat poliția. Doar 10% din pagubă am recuperat.
Păi stați puțin și nu mânați, cum nu e nimic de făcut? Furtul în România anului 2012 nu se mai pedepsește sub nicio formă? E permis să furi și poliția să spună că nu prea are ce face? Este grav! Mă gândesc serios să merg la poliție din nou să întreb de ce nu au fost la fața locului să vadă măcar despre ce e vorba.

Știu și sunt mai mult decât conștient că eu nu am să mai văd restul conținutului plasei (Încărcătorul, blugii și cureaua), dar tot ce îmi doresc este ca acel handicapat care mi-a furat plasa să fie tras la răspundere și acuzat de furt calificat, exact cum polițistul m-a pus să scriu pe declarație. Ulterior eu mi-am găsit cu greu încărcător la laptop, dar tot nu-mi vine să cred că hoția în ziua de azi nu se mai pedepsește, eventual doar dacă ești vreo somitate în România atunci hoții sunt prinși!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.