Malta…Mai viseaza!

Thea Garret in Oslo, 2010

Anul acesta a fost un an plin de schimbari in ceea ce Eurovisionul, iar una dintre acestea e ca Malta nu a fost prezenta in Oslo, in marea finala, la a 55a editie. 

Poate si melodia, My Dream a ramas la stadiul de vis.Thea Garret,caci despre ea este vorba, este o tanara de 18 ani, da ati vazut bine, are doar 18 ani. Sincer si eu cand am vazut cati ani are nu mi-a venit sa cred.
Se pare insa ca aceasta a fost o strategie de marketing din partea delegatiei malteze, pentru ca le era frica de faptul ca ar putea fi descalificati pe motiv ca e prea tanara. Insa mie mi se pare o prostie si am sa va explic si de ce. E o prostie pentru ca tipa are 18 ani si inca impliniti pe 15 martie, si clar regulamentul spune ca interpretul trebuie sa aiba minim 16 ani impliniti inainte de concurs. Asadar vine intrebarea de ce au ales sa o faca sa arate de 30+?
Inainte de a pleca spre Oslo, Thea Garret a inampinat o gramada de probleme, caci tatal ei a vrut sa anuleze contractul semnat cu o casa de discuri din Malta si sa resemneze cu alta, insa acest lucru i-a costat 18000 de euro, pentru ca managerul acelei case de productii i-a dat in judecata, iar suma amintita a reprezentat daunele. Managerul a facut si o petitie catre EBU prin care sa-i interzica participarea la Eurovision si implicit excluderea Maltei anul acesta. Insa acest lucru nu s-a intamplat, caci Thea a canata in prima semifinala, dar nu a reusit sa se califice; a iesit pe locul 12 cu 45 de puncte. De-a lungul sederii in Oslo, ea a alimentat tabloidele cu subiecte picante, iar cea mai tare barfa a fost aceea ca s-ar fi combinat cu polonezul Marcin Mrozinski, insa ea a negat cu vehementa acest lucru, spunand ca sunt doar prieteni apropiati! Asa zic toti! Insa dupa Eurovision polonezul a anuntat ca va merge in Malta pentru a inregistra cateva piese cu ea, afirmand ca va sta la ea acasa alimentand si mai mult presa de scandal, insa ambii insista in declaratii ca intre ei e doar o relatie profesionala. Oare asa sa fie?
Cred c am tratat destul viata ei personala, si am omis sa vorbesc mai mult despre piesa pe care a interpretat-o, o balada, asa cum ne-au obisnuit maltezii de-a lungul anilor. Este o balada frumoasa, interpretata binisor, in deplinatatea cunostiintelor pe care le am eu in materie de muzica. Miscarea scenica a fost mai putina, doar in spatele ei se afla un tip, care in prim cadru nu se observa, iti dadea impresia ca ea da din maini.
All in all a fost o piesa bunicica zic eu, dar poate interpretata de Chiara poate suna altfel si sigur nu rata calificarea!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.