IRINA POPA: ”TALENTUL L-AM MOȘTENIT DIN FAMILIE. SE CÂNTA FRECVENT LA NOI ÎN CASĂ”

Una dintre surprizele frumoase din cadrul Selecției Naționale din 2016, este Irina Popa, o tânără artistă cu o voce cu absolut fenomenală. Deși nu a reușit să treacă de semifinală, a reușit să câștige o admirația multor fani ai concursului Eurovision. Chiar dacă Irina este ocupată cu promovarea piesei, ”Lasă-mă, eu te las”, și-a făcut timp să răspundă câtorva întrebări legate de cariera sa și ce urmează să aducă în fața publicului.

Reporter: Bună Irina. Cum merge promovare piesei tale?

Irina Popa: De curând, am lansat videoclipul noului meu single, ”Lasă-mă, eu te las”. Deocamdată, poate fi urmărit în mediul online. Urmează o perioada de apariții tv, în care voi promova această piesă.

Reporter: Hai să facem o scurtă întoarcere în timp. Povestește-mi puțin despre copilăria ta și despre prima ta interacțiune cu muzica.

Irina Popa: Prima mea apariție pe o scena a fost la vârsta de 5 ani. Am cântat piesa ”Așa-i romanul” pe scena teatrului Nae Leonard din Galați. Făceam parte din grupul Strumphi, coordonată de doamna profesoară Panamarciuc, la Palatul Copiilor din Galați. La noi în familie s-a cântat, încă de la străbunicul meu, care impresiona cu vocea lui la slujbele de la biserică, unde cânta în strana bisericii, bunica mea care mă fascina atunci când cânta romanțe în bucătĂrie, mama, care a mers la un moment dat pe drumul muzicii și îi comparau vocea cu cea a Mariei Tănase,  unchiul meu care cânta ca și instrumentist într-o trupă locală. Frecvent, se cânta la noi în casa, pe voci. Cântece din diverse genuri de muzică. Am avut norocul să ascult numai muzică bună la casetofonul din sufragerie. Soliști și trupe de calitate. Acestea au cam fost primele surse de inspirație care m-au condus pe acest drum. 

Reporter: Cum a fost copilăria ta? Erai un copil năzdrăvan? Cum îți petreceai vacanțele?

Irina Popa: Cred că am fost un copil destul de cuminte, îmi plăcea sa obțin rezultate bune la școala. Întotdeauna m-a urmărit dorința de autodepășire. Pentru copiii din fața blocului eram ca un soi de tonomat. Le cântam tot ce era în voga la vremea respectivă. Apoi am început să particip la concursuri și să câștig trofee. De multe ori, cam acestea erau vacanțele mele.

Reporter: Cel mai frumos moment ce îți străbate mintea în acest moment legat de copilăria ta

Irina Popa: La 5 ani, pe scena Teatrului Nae Leonard, când Părintele Casian Gălățeanul mi-a șoptit la ureche‚ ”Tu vei ajunge mare”. A fost un moment care mi-a marcat existența.

Reporter: Ai la activ numeroase trofee din festivaluri. Care îți e cel mai drag?

Irina Popa: Trofeul Ion Dacian în 2013

Reporter: Eurovision. Povestește-mi cum te-ai hotărât să înscrii piesa.

Irina Popa: Împreună cu casa de discuri Roton am luat această decizie și cred că a fost foarte bine. Piesa s-a bucurat de promovare, iar eu de o experiență interesantă.

Reporter: Cum ți s-a părut experiența aceasta? Ai mai repeta?

Irina Popa: A fost o experiență benefică. Am reîntâlnit minunatul public al Eurovision-ului, am cântat pentru primă oara cu monitoare de urechi. Am cunoscut o mulțime de oameni extraordinari. Nu pot să nu îl menționez pe bunul meu prieten designer, Pop Lucian, din Baia Mare, care, într-un timp record a reușit să îmi termine ținuta pentru show. Rămâne de văzut dacă voi mai repeta experiența.

Reporter: E prematur să vorbim despre o nouă participare în cadrul Selecției Naționale, dar crezi că mai există șanse să te revedem?

Irina Popa: În primul rând, să sperăm că de la anul se va mai organiza acest concurs, având în vedere ce palmă a primit România din partea EBU. Șanse, să tot fie, de ce nu…

Reporter: Cum decurge o zi din viața Irinei Popa? Care sunt lucrurile de la care nu te abați pe parcursul unei zile? Ai vreun ritual de la care nu te abați?

Irina Popa: Nici o zi nu seamănă cu cealaltă. Dar întotdeauna includ în programul meu, sport și vocalize și zilnic merg la Facultatea Spiru Haret, unde studiez Pedagogie Muzicală.

Reporter: Trei cuvinte care te descriu pe tine cel mai bine

Irina Popa: Ambițioasă, rebelă, artist

Reporter: Ce surprize muzicale pregătești în viitorul apropiat? Pe unde concertezi?

Irina Popa: Lucrez la un nou single, care se dorește a fi lansat cât de curând. Totodată pun bazele unei trupe care mă va acompania în viitoarele concerte.

Reporter: Un salut pentru toți cei care apreciază muzica ta 

Irina Popa: Le mulțumesc pentru faptul că îmi urmăresc activitatea artistică și îi simt aproape de mine. Vă aștept cu drag la următoarele mele concerte!

Prestația Irinei din cadrul Selecției Naționale 2016:

Videoclipul oficial:

Vouă ce variantă vă place mai mult? În română sau în engleză?

sursa foto: tvr.ro

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.