Interviu cu Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision

liana-stanciu-ich-2300-58286000-465x390
Liana Stanciu, șefa delegației românești la Eurovision

În agitația de dinaintea începerii show-ului Eurovision, am stat de vorbă puțin cu Liana Stanciu, sefa delegației românești la Eurovision pentru al doilea an consecutiv. Ce a spus despre acest lucru, aflați citind mai jos.

 

Reporter: Cum este pentru dumneavoastră să fiți al doilea an la rând șef al delegației României la Eurovision?

Liana Stanciu: Foarte greu. Tot timpul, toate lucrurile care nu merg, toate inadvertențele se sparg în capul cuiva. Eu sunt doar un diplomat, eu sunt doar ce conduce delegația. Eu sunt cel care interferează cu tot ceea ce este în afara graniței. Decizia nu este a mea, ci a juriului și a publicului. Dar e foarte frumos pentru că acolo, când te urci pe scena aia și ți se spune că mai ai puțin și intri, ți se taie respirația, Pentru că acolo, totul trebuie să fie perfect. Acolo se reprezintă România, nu altceva sau altcineva.

Reporter: Cum este trecerea de la un teatru la o Sală Polivalentă?

Liana Stanciu: Așa ar trebuie să fie mereu. Și ne vom strădui să facem asta în fiecare an. Așa e peste tot; cu o sală mare, cu public, în sfârșit fenomenul în sine devine valoros și pentru noi și consider că ar trebui să ieșim mai des în afara Bucureștiului.

Reporter: Au apărut unele zvonuri cum că unii dintre concurenți ar fi favorizați. Cum comentați acest lucru?

Liana Stanciu: Ce să comentez? Că ce? Voltaj este o trupă ce vine de mult timp la Magic FM. Are treaba ei în playlist. Eu nu sunt fan Voltaj. Dacă ar fi, eu am pe altcineva favorit, pe care-l consider bun de mers la Eurovision. O să spun asta la momentul potrivit. Asta este, când ai două job-uri. Când ești angajat, nu iei tu decizii, trebuie să îți asumi tot. Nu puteam după 25 de ani de radio, să ies din studioul Magic Fm și să zic, ”Ăstora eu nu le pun întrebări”, deși, prima întrebare a fost ”Ce faceți dacă pierdeți”, iar ei au zis că nu ne vom face de râs că avem o piesă bună sau ceva de genul ăsta. Poate că e rău că Voltaj are awareness și o notorietate prin simplul fapt că se aude la radio. Asta e o chestie pe care oricine o poate face. 1 Septembrie este termenul limită. Orice piesă lansată după acea dată este viabilă pentru concurs. Asta s-a întâmplat acum. Așa s-a întâmplat și acum 3 ani cu Mandinga. A fost pe toate radiourile din România. O piesă excepțională cântată prost. Anul trecut ne-am dus cu o piesă ce nu a fost niciodată pe radio, decât foarte rar, în perioada aceea. Aceeași situație și cu ”Playing With Fire” în 2010, nu a fost pe radio, deși a fost a treia în finală, fiind una dintre cele mai bune plasări la Eurovision. Sunt foarte multe lucruri pe care jurnaliștii, în febra concursului, nu-și mai aduc aminte.Dar o să se așeze lucrurile.

Reporter: Cum s-au pregătit craiovenii? Este ceea ce v-ați așteptat?

Liana Stanciu: Am un singur cuvânt: EXCEPȚIONAL!!! Felicitări!

Reporter: Aveți vreo piesă preferată în concurs?

Liana Stanciu: Da, am, însă o să spun după ce se termină concursul, că nu am voie să spun pentru că nu vreau să influențez cu nimic. Este una în engleză, pentru că eu sunt o anglofilă!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.