Eurovision și cea de-a doua semifinală

Cele 10 țări calificate din cadrul celei de-a doua semifinale Eurovision
Aseară, a avut loc în Suedia cea de-a doua semifinală! A fost una mai ”sensibilă” pentru că România a fost una dintre concurente. Din fericire Cezar a reușit să ne califice. Nu mai bat câmpii degeaba și să vă povestesc puțin despre cum am văzut eu ceea ce s-a întâmplat acolo.
Așadar, prima țară care a intrat în concurs a fost Letonia. PeR au interpretat piesa ”Here we go”. Și acolo au rămas. A fost o piesă dinamică, dar fără sens. Niște tipi cu niște ”căputuri” pe ei, care se zbenguiau haotic. A fost așa de Irlanda 2011 și 2012 momentul! Nu s-au calificat și bine am prezis.
Despre poziția locului al doilea se spune că este una ghinionistă. Și așa se pare că a și fost pentru Valentina Monetta, care a vrut să iasă din cocon cu piesa Chrisalide. Valentina este cunoscută publicului amator de Eurovision de anul trecut din Azerbaidjan, când, și atunci a ratat calificarea cu o piesa ciudată zic eu, ”The Facebook Song”, titlu care a fost schimbat în ”The Social Network Song uhhh oohhhh”. Piesa de anul acesta era una drăguță și era printre favorite! Eu o vedeam ca și calificată, dar nu știu ce s-a întâmplat acolo. Păcat de faptul că au trecut unele piese care NU aveau ce căuta în finală. Până la urmă despre asta e Eurovision-ul. Nu știi niciodată ce se întâmplă.
Macedonia a ales o piesă tare ciudată. Esma și Lozano. Mie, tanti Esma îmi aduce aminte de Cezara Evora la festivalul de la Rio de Janeiro. Piesa era destul de catchy, și de ce să nu recunosc că ambii aveau voci frumoase. ”Preda da se razdeni” sau ”Înainte de răsărit”. Și așa a rămăs în semifinală. Eu, sincer îi vedeam în finală.
Azerbaidjan-ul nu se dezminte nici anul acesta. După ce în 2012 a fost gazdă pentru Eurovision, revin cu o piesă bună, cu un păpușel care trage de fiare, îmbrăcat pe scenă ca un barman de la terasa din cartier. Serios vorbind acum, tipul are voce, show pe măsură, că doar atunci când au câștigat în 2011, 5 milioane de euro au investit în piesă. Și acum investiția e destul de mare. Și se vede. Era clar de finală. Ce, nu erați siguri din aplicația pe au creat-o special pentru el, ca să fim la curent când merge la toaletă, când revine.
Finlanda, după rateul din ultimii ani, adică de anul trecut, că în 2011 a fost în finală, revine în finală cu o tipă nebunatică, cu un show cu tentă lesbi. Mie îmi aduce aminte de piesa lui Katy Perry, ”Hot n Cold”, dar cântată de Kesha. Krista e foarte drăguță, și a reușit să câștige simpatia publicului, căci a mers în finală! Mie mi-a plăcut, și de la bun început am zis că va trece de semifinală. De menționat că Turcia a interzis momentul.
Malta… După piese epice ale Charei Siracusa au trimis un medic în timpul liber să reprezinte țara la Eurovision. Mie nu mi-a plăcut, nici de el și nici de piesă, e șters și banal. Plus că are un zâmbet tâmp pe față. Eu nu îi vedeam în finală, dar se pare că au trecut.
Bulgaria a readus pe scena Eurovision-ului reprezentanții de acum 6 ani, Elitsa Teodorova și Stoyan Yankulov, care au adus cea mai bună clasare a Bulgariei, locul 5. Piesa de aseară s-a numit ”Samo Shampioni” ”Numai campionii”. Se pare că nu a fost așa, pentru că a rămas în semifinală. Au avut un show fain, voce bună, Elitsa nu a îmbătrânit.
Islanda este de fiecare dată spectaculoasă! Piesa de anul acesta nu se dezminte! Mi-a plăcut de prima dată când i-am dat play, imediat după ce a câștigat finala din țara lor. Eu cred că până la urmă despre asta e vorba în muzică și Eurovision. Să simți muzica și să îți creeze emoție chiar dacă nu o înțelegi. Eyþór Ingi Gunnlaugsson a cântat aseară Ég á líf” (I am alive). O intepretare de excepție care te face să vibrezi. Sunt așa de bucuros că s-a calificat!
Grecia ne obișnuiește cu piese faine an de an. Anul acesta au ales o trupă de ”masculi” și pe Einstein. Koza Mostra și Agathon Iakovidis au cântat ”Alcohol is Free”. Cred că da, de aia s-au și calificat! Cred că Helena Paparizou, Anna Vissi, Kalomira, Sakis Rouvas se simt rușinați de piesa asta.
Să-mi fie cu iertare, dar reprezentanta Israel-ului are 22 de ani. Pe care îi împlinește azi. Eu îi dădeam lejer 40. Sincer, îmi pare rău că a ratat calificarea pentru că a avut o interpretare bună, și piesă la fel, sensibilă. Chiar îmi pare rău pentru ea, Moran Mazor și a ei piesă ”Rak Bishvilo” (Doar pentru el). O vedeam în finală. La Mulți Ani!
Singurul motiv pentru care cred că Armenia a ajuns în finală e că în 2011 Emmy a rata calificarea, iar anul trecut nu a participat din cauza conflictelor pe care le are cu Azerbaidjan. Sincer voce bună, dar fără nimic care să îți sară în ochi. Deși i-am ”prezis” bine, că se vor califica, nu meritau. Dorians se numesc, iar piesa ”Lonely Planet”.
Ungaria s-a calificat și ea aseară, dar ”o arde dubios pă hipstereală” ca să citez un mare ”moderator” de radio și teveu de la noi din țară. Cu o piesă de tăiat pe venă în timp ce-ți aranjezi barba și-ți întinzi părul cu placa cu căciula deja pusă pe cap! ByeAlex cu ”Kedvesem” s-a calificat în finala de sâmbătă. Iar Ungaria ne va da 0 ZERO puncte. Evident, ca de obicei!
Favorita semifinalei, și una dintre favoritele mele de aseară, Margaret Berger din Norvegia, nu știu ce a avut. Parcă nu era în apele ei. Vocea ei parcă era alta. Nu se compara cu ceea ce am auzit la repetițiile finale. Probabil nu a avut o zi prea bună, avea emoții, chiar nu găsesc o explicație pentru șovăiala ei. Piesa se numește ”I feed U my love”, nu ”I feel you my love”. Știm noi prea bine cine a zis asta! Cineva cine nu e atent. Numărul 13 nu i-a purtat ghinion, pentru că s-a calificat, iar în finală va face o impresie bună! Cu siguranță va fi sus. Și pot paria că s-a calificat pentru finală ori de pe prima, ori de pe a doua poziție.
Adrian Lulgjuraj și Bledar Sejko din Albania au interpretat piesa ”Identitet”. Mie nu mi-au plăcut și se pare că nici publicului, căci au rămas în semifinală. După figura faină cu piesa grotească de anul trecut au ratat calificarea. Presupunerile mi s-au adeverit.
Oare sunt doar eu sau pe toate femeile din Georgia le cheamă Sophie. Ei bine, anul ăsta, după ratarea de anul trecut, când ”joker-ul georgian” a rata calificarea, Sophie Gelovani si Nodi Tatishvili cu piesa ”Waterfall” s-a calificat în finală. O piesă lentă, liniară care nu a transmis nimic. Nu mi-a plăcut deloc, desi știam că se va califica. Cea mai bună piesa trimisă de Georgia la Eurovision e cea din 2010, Sofia Nizharadze, ”Shine”. Magnifică a fost!
Elveția nu știu de ce tot alege oameni care știe că nu se califică. Takasa e un grup ciudat. Membriii au între 22 și 95 de ani. O piesă pe care o văd ca imnul Crucii Roșii. Nu s-a calificat exact cum am presupus. 
Ei bine, România a fost o surpriză plăcută! Cel mai bun show organizat de delegația noastră. Piesa și Cezar a stârnit destul de multe controverse, ceea ce pentru Eurovision e bine. Evident că iar au apărut teorii conspiraționale legate de celebra cască, cea care a dat bătăi de cap României și anul trecut. Însă, studiile muzicale pe care Cezar le are nu a lăsat să se vadă acest lucru. Sunt foarte mulțumit că suntem în finală. Cred că e pentru prima dată când nu-mi pasă ce loc vom lua. România e în finală și asta e tot ce contează până la urmă. Ritmul calificărilor din 2002 nu a fost rupt! Și sper să nu fie prea curând. Celor care tot blamează reprezentantul nostru să le fie rușine, pentru că până la urmă reprezintă o țară. Românii nu vor fi niciodată mulțumiți sau satisfăcuți! Cezar a reușit ce și-a propus să nu treacă neobservat! După prestația de aseară, nu mai aveam niciun dubiu că nu se califică.
Bineînțeles că Liana Stanciu nu s-a documentat nici de această dată. Ea crede că Lynda Woodruf e Petra Mede! De fapt e Sarah Dawn Finner. Piesa Norvegiei se numește ”I feed You My Love”, nu ” I feel you my love”+ multe alte perle!
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.