Eurovision-circ și nepăsare

10955163_927356847283451_4794609024584771011_n
Credit foto:Radu Gabi

Am scris de multe ori despre fenomenul Eurovision. În Europa, căci la noi e în derizoriu acest concurs muzical. În ultimii ani, acest festival și-a pierdut din faimă la noi în țară! Dacă în 2005, 2006, artiștii se luptau pentru un loc în finală, acum cei care sunt cunoscuți în România, fug ca dracu de tămâie! De ce? Pentru că s-au făcut prea multe mânării de-a lungul timpului și nici populația nu prea arată interes pentru acest lucru. Ca niciodată, pentru 2015, prezența a fost anunțată chiar la începutul lunii septembrie. Însă de atunci o liniște mormântală. Abia săptămâna trecută au fost făcute publice datele de înscriere pentru Selecție. Astfel că înscrierile au început din 26 ianuarie, iar ultima zi este 8 februarie. Din 9 și până în 11, piesele vor fi audiate de un juriu de specialitate, al cărei componență este secretă. Iar în 12 februarie vom afla cele 12 piese selectate pentru finala din 8 martie, care, nu va fi ținută la București, ci se continuă pe tradiția de anul trecut de a merge în deplasare. Anul acesta reprezentantul României la concursul din Viena va pleca din Craiova, din ”PraziLand”, cum o mai numesc unii(sper să nu se supere oltenii pe mine). Sincer, aș vrea să aflăm și noi, fanii, care au fost criteriile prin care a fost ales acest oraș, în afara faptului că au studio teritorial acolo. Cu ce a fost mai presus de capitală sau de Cluj-Napoca. Unde mai pui că Inima Ardealului a câștigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015. Ar fi fost ceva de vis ca Selecția Națională să fie găzduită de Cluj. Plus că Sala Polivalentă a fost inaugurată de curând.

Selecția Națională se mai ține datorită nouă, fanilor, căci suntem un grup de peste 4000 de persoane, ”nebune” cu fenomenul ăsta. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar TVR-ul face această selecție în cel mai mare sictir pe care-l poți întâlni vreodată! Noi am ajuns să facem pe aparatul de PR în favoarea concursului, căci cei care sunt deja cunoscuți cum e Andra, Delia, Elena Gheorghe și lista e destul de lungă, nici nu vreau să audă de așa ceva! Am povestit cu oameni din TVR, care, culmea au luat parte la organizarea și prezentarea evenimentului, și mi-au spus că TVR-ului în 2005,când a participat Luminița Anghel cu Sistem, conducerii îi era frică de câștig. De ce? Pentru că le e frică de organizare! Cu atitudinea asta nu vom câștiga în veci! Pentru că în România lucrurile merg pe nepotisme! Până acum, cine și-a anunțat prezența e Naomi, Asifa Lahore(habar n-am cine e) și cel mai probabil Tamy, care are experiență în concurs!

Anul acesta concursul internațional va avea loc în Viena, capitala Austriei. România va participa în prima semifinală de pe 19 mai alături de alte 15 țări printre care e Grecia, FYR Macedonia, Estonia, Olanda Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria. Semifinala a doua va avea loc pe 21 mai, iar marea finală pe 23.

Sper că vom alege cu cap anul ăsta, și nu vom rupe lanțul calificării! În rest numai de bine

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.