Eurovision Challenge

10687169_918025634894192_2494883538548593453_nObserv de la o vreme că e la modă să dai provocări online. Am primit și eu. Două chiar. Da nu de alea cu găleată, ci să enumăr 10 cărți favorite și cea mai recentă să enumăr 10 piese favorite de la Eurovision. Apropo, mulțumesc frumos Călin Giurgiu provocare, deși mi-e extrem de greu să fac un top al pieselor preferate. Dar na, provocarea e provocare!

M-am gândit mult și nu o să le postez în ordine în care-mi plac, ci aleatoriu, exact cum se anunță și semifinaliștii!

Prima care-mi vine în minte, este în opinia mea, cea mai meritată victorie din mileniul 3 și anume Loreen. O femeie simplă, căreia nu i s-a urcat faima la cap; spun asta pentru că am avut onoarea să o cunosc când a concertat la Cluj. Când s-au auzit primele acorduri ale piesei ”Eurphoria”, 3000 de glasuri au cântat la unison! A fost nebunie în Piața Unirii din Cluj-Napoca pe 25 mai 2013.

Cea de-a doua vine tot din Suedia, dar din 2014. Sanna Nielsen a fost preferata mea absolută anul acest în concursul din Danemarca. Aceasta s-a clasat pe poziția a treia, iar România i-a dat 12 puncte.

Spania în 2012, a mers pe mâna Pastorei Soler, una dintre cele mai bune voci din Peninsula Iberică după părerea mea. ”Quedate Conmigo” a fost interpretată magistral pe uriașa scenă din Baku. Părerea mea e că e cea mai bună piesă trimisă de Spania în concurs și așa va rămâne pentru multă vreme.

Serbia, în 2007 și-a meritat pe deplin titulatura de câștigătoare. ”Molitva” îmi dă fiori chiar dacă nu știu ce zice Marija Serifovic.

Ucraina, în 2008 a trimis diva inconstestabilă a concursului din acel an. Ani Lorak a făcut senzație și a obținut un loc 2. Gurile rele spun că ea ar fi trebuit să câștige. Piesa va dăinui în timp. Ani, o femeie absolut superbă!

Turcia, în 2009 a mers pe mâna cadânei Hadișe. Puțin manelistică piesa, dar să nu uităm de unde au furat ai noștri rirmurile. Hadișe, o femeie frumoasă, nu mai frumoasă decât Elena Gheorghe, dar la Eurovision a fost o purcică obosită, cum a adăugat răutăciosul comentator britanic, Graham Norton. Live-ul a fost praf. Noroc cu tipul din backing; el a cântat piesa! Așa dar ”Dum Tek, Tek”!

Fără drept de apel, cea mai bună piesă trimisă de azeri la Eurovision e ”When The Music Dies”, interpretată de Sabina Babayeva. Este cu mult peste piesa câștigătoare din 2011. Pentru mine, va rămâne mereu cea mai bună prestație a lor!!!

Islanda mereu trimite capodopere la Eurovision. În 2012 Greta Salome și Jonsi au oferit un moment absolut mirific!!! Chiar că ”Never Forget”

Nici anul 2013, islandezii nu au lăsat ștacheta jos. Eythor Ingi ne-a dat piele de găină cu piesa lui, chiar dacă nu înțeleg despre ce cântă!

Conchita Wurst. Atât!

E cel mai ciudat top pe care l-am făcut. Pentru că a trebuit să mă limitez la 10 piese… Oricum România a fost mereu la înalțime! M-am simțit (aproape) de fiecare dată mândru de piesele trimise de noi! Artiștii noștri vor fi mereu peste tot ce înseamnă Eurovision!

Piesele nu sunt în ordinea preferinței! Sunt în random order!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.