De ce nu e Paula Seling la radio?

Paula+Seling+Eurovision+Song+Contest+Rehearsals+J6k2GM99lvHl
Paula Seling, Eurovision 2014 Sursa foto: Pagina oficială de facebook

Pe Paula Seling toată lumea o știe. E cunoscută atât în România, cât și în Europa. Mai ales după cele două participări la cel mai cunoscut festival de muzică din spațiul european. Pentru mine, alături de Andra și Elena Gheorghe, e  una dintre cele mai bune voci pe care România le are. Al Bano a înregistrat un mesaj special de susținere pentru Paula în 2010 cu ocazia primei participări la festivalul european de muzică.

Ok, bun, toată lumea știe că Paula are voce, prezență scenică și tot ce e nevoie de a fi un artist de top! Dar pentru numele lui Dumnezeu, de ce posturile radio nu au piesele ei în playlist? De ce? Pentru că ea a ales să nu se prostitueze cum o fac altele care cântă despre orgii sexuale în păsărica goală, sau alte (h)artiste cu nume de bijuterii, care apar la emisiuni pe postul național de televiziune tot cu păsărica la vedere, cine știe pe unde uitându-și ”ațele”. Din cunoștințele mele despre marketing-ul media, știu că oamenii mai și riscă în industria asta, și mai aduc câte-o piesă ce o difuzează, dar fără să spună cine cântă. Aș fi plăcut surprins să aud vocea Paulei pe un post național și comercial din România. Singurul post pe care am auzit-o acum două luni a fost la Kiss, chiar înainte să plece spre Copenhaga, unde a avut loc Eurovision-ul anul ăsta. Dar cred că și cei de la Kiss au difuzat piesa cât o zi sau două. Știți vorba aia, în viața asta trebuie să mai și riști ca să câștigi.

Oare la toate radiourile astea comerciale din România nu e prietenă cu niciun playlist-manager? Care să-i difuzeze o piesă? Dar bineînțeles, cum să fie promovată o artistă ce poate cânta live în orice moment din zi și din noapte, când pot fi promovate toate afoanele care au iubiți pe la casele de producție importante din România și care mai vreau și la Eurovision.

Tare mult mi-ar plăcea ca Paula să vadă postul ăsta, să vadă și să simtă că suntem alături de ea și o susținem în acest demers de a fi difuzată  în eter. Ar fi cred că de bun augur dacă ar începe vreo colaborare cu compozitorii tineri ai României, cei care au un succes nebun la ora actuală. Cred că s-ar putea mula foarte bine pe valul ăsta și  i-ar scrie piese ce prind la public, făcute special pentru vocea ei. Marius Moga i-a scris piesa ”Timpul” și una actuală, dar nepromovată destul, ”Pansament”.

Acum stau și mă întreb, chiar în halul ăsta am ajuns, să fie promovate toate ”chiloțatele” și afoanele, iar artiste cu voci excepționale să nu fie băgate în seamă? Pe toate, dar pe absolut toate posturile de radio comerciale și naționale de la noi, auzi maxim 15 piese pe care le dau în heavy-rotation de ți se face greață la un moment dat.

Dar no, cum polii magnetici se inversează și lumea se schimbă odată cu ei, așa și virtuțile și calitățile oamenilor nu mai sunt apreciate. A devenit un defect și o slăbiciune să fii bun cu cineva, să-l întrebi pur și simplu ce face fără a avea un motiv anume.

Eu sper din tot sufletul că Paula va fi pe posturile de radio din România. Pentru că merită! La sfârșitul lunii iulie, va fi lansată o piesă nouă, care sper că va fi biletul de intrare în eter!

Astea sunt cele două piese care le-am ascultat pe repeat săptămâna asta:

Și asta:

Please follow and like us:

5 Comments Add yours

 1. Ciorascu Catalina spune:

  Eu consider ca Paula e cea mai buna voce a Romaniei,fara nicio exagerare,si nu vorbesc in necunostinta de cauza…detin destule cunostinte in domeniu !

  1. aandreifaur spune:

   Doamnă sau domnișoară, nu vă contestă nimeni cunoștințele, dar e vorba și de gusturi. Din fericire, le-am auzit live atât pe Paula cât și pe Andra și Elena!
   Sunteți binevenită mereu cu păreri pe acest blog!

 2. Georgiana spune:

  Mi-am pus intrebarile astea de mult.Imi multumim ca ai dat glas gandurilor noastre.
  P.S : http://tuvotezi.ro/vot/cat/muzica/sort/_ratings_score-pm-desc/ votati-o pe Paula aici

  1. Georgiana spune:

   *Iti

  2. aandreifaur spune:

   Îți mulțumesc că ai trecut pe aici! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.