Cugetări sincere de 1 decembrie

A trecut mult mult de când nu am mai scris pe blog. Mult prea mult. Viața e complicată în esență, dar nouă, oamenilor și mai nou acum, pare-se că și mie îmi place să mă complic. Timpul trece. Prea repede. Mult prea repede. Iar am ajuns în luna cadourilor. Friguroasă. Și tristă. Ciclul final al acestui an a intrat în linie dreaptă. Iar vin sărbătorile. Pentru alții vin cu bucurii, pentru alții vor fi doar alte zile ca toate celelalte. Viața merge înainte. Abia aștept să iasă Hrușcă din dulap. Mie deja-mi cântă de o lună. Sunt cât se poate de serios.
Azi e 1 decembrie, sărbătorim Ziua Națională a României, mai exact 95 de ani de când la Alba Iulia a avut loc acest minunat eveniment. Sunt patriot. Eu iubesc România indiferent de ce zic unii și alții. Este țara mea dragă, locul unde m-am născut, unde trăiesc prietenii și familia mea. Sunt sătul să aud că există lătrători care nu sunt mulțumiți de nimic. Pur și simplu nu-i înțeleg. Poate nu pot. Și poate nici nu vreau. România este o țară frumoasă, indiferent că francezii ne cred niște cerșetori, nespălați din lumea a III-a, englezii ne cred niște hoți, americanii cred că suntem Estonia. Sunt oameni care n-au auzit în viața lor de țara noastră, dar ne critică fără să ne cunoască. Pentru că așa e lumea. Judecă o carte după copertă, sau fără să o fi răsfoit puțin. România e o țară frumoasă. Există oameni măgari care trăiesc în ea, da sunt și oameni de calitate. Am cunoscut dim ambele categorii.
Sunt patriot pentru că de fiecare dată când urmăresc programe sportive în care suntem buni, cum ar fi gimnastica si mai avem ocazia să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului inima-mi tresaltă, și aproape-mi dau lacrimile. Sunt emoționat și când România e prezentă pe scena Eurovision-ului. Europa poate vedea că avem cu ce!
Românii sunt triști și pesimiști. Pentru că au fost dezamăgiți de prea multe ori. Azi, însă nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de lucrurile astea. Aș vrea ca poporul român să fie la fel de fericit în această zi ca acum exact 95 de ani în urmă. Merităm să fim fericiți. Proabil, la momentul în care eu aștern aceste cuvinte aici, manifestările de la București și Alba Iulia sunt în floare. Am ales să nu merg la nicio manifestare de acest gen pentru că exact ca în fiecare an, oficialitățile adunate acolo își fac campanie și promisiuni pe care nu le vor respecta niciodată.
Sunt mândru că sunt român, iubesc această țară, indiferent de ce zic alții! Oricât mi-ar fi de greu, tot mai bine e aici, alături de familia și de prietenii mei.
La Mulți Ani, Românie dragă!
La Mulți Ani, ProTV!!!
Rușine Google că nu ne sărbătorești!
Semnează aceste rânduri, un biet român mândru de țara lui!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.