Bunul-simț a devenit învechit

Până să scriu treaba asta aici, m-am gândit mult! Oare s-o fac? Sau să o țin pentru mine și să râd zilnic ca un prost când îmi aduc aminte.
Acum ceva zile stăteam de vorbă cu cineva. Și discutam. Diverse. Cine mă cunoaște știe că am o voce destul de calmă, nu e agresivă. Unde am lucrat la radio, șeful mi-a spus că pot avea o emisiune de seară, că am vocea potrivită. Și cine mă mai cunoaște, știe că încerc cât de mult pot să fiu un om cu bun-simț. Așa am fost crescut. No, dați vina pe ai mei! Dar pot fi și nesimțit. Și tonalitatea vocii se poate schimba. Nu am octavele lui Trăistariu, nu Treistariu, pentru numele lui Dumnezeu, îl cheamă cu ”ă” nu cu ”e”, dar când mă enervez aproape îl ajung!
Din conversația avută, cum am mai spus cu persoana respectivă, am încercat să fiu cât de amabil am putut. Așa e felul meu, ce să fac! La un moment dat, persoana respectivă m-a întrebat dacă nu sunt ”gay”.
Vă spun că am rămas șocat, perplex, cum vreți voi. M-am enervat instant, dar am întrebat că de ce crede asta, iar răspunsul a fost la fel de șocant. ”Pentru că ai prea mult bun simț, pentru că ești prea amabil”
Mi-a replicat că nu vorbesc de dotarea mea cum fac alții, că sunt prea amabil, că ce aștept în schimb! Păi uite că mai sunt oameni care sunt amabili și vorbesc frumos fără să aștepte ceva în schimb. Cum am spus, m-am enervat pe moment, dar ulterior mi-am dat seama că nu merită să-mi consum neuronii pentru că, din păcate sunt singurele celule ale corpului care nu se regenerează.
Cui am mai povestit treaba asta, au rămas mască, exact ca și mine! Ce să mai cred despre societatea românească, ce așteptări să mai am, dacă ți se pune ștampila că ești ”gay” dacă încerci să te comporți frumos cu oamenii din jurul tău! Ar trebui să devenim o nație de măgari, să înjurăm la fiecare cuvânt! Când cineva îți cere ajutorul sau încearcă să te întrebe de sănătate să îi dai o flegmă?
Lumea o ia razna pe zi ce trece. Normele și valorile cu care am crescut unii sunt ”învechite”. Pentru că un ”mulțumesc” și ”o zi bună”, au devenit ceva demodat…

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.