Bataia e rupta din rau!

În dimineața asta mă macină un gând. Ce e în capul părinților care își educă copiii prin violență. Știu că acum a fost intens mediatizat cazul familiei Bodnariu, unde, autoritățile norvegiene le-a luat copiii. Însă în România, încă există o cultură a disciplinării copiilor prin violență. Dragul nostru popor încă se mulează după lozinca ”Bătaia e ruptă din Rai”! Nu!!! Bătaia e ruptă din rău!!!

Toată treaba asta vine în urma unui schimb de comentarii cu o duduie de pe Facebook, în care ea se lăuda că își disciplinează odraslele. Citez:” îmi disciplinez copiii că altfel dacă nu, devin ratați și e spre binele lor. Și în Sfânta Scriptură scrie că trebuie să ne disciplinăm copiii”. Bine duduie, îi pui la punct, dar prin violență? Că așa scrie în Biblie? Refuz să cred că dogmele creștine, indiferent de cult, instigă oamenii la violență fizică asupra copiilor. Să nu mai spun că se lăuda în stânga și drepta că trăiește în Vest. Refuz să cred că europenii/americanii aplică legea pumnului pe copii, cum o fac românașii noștri. Din păcate, comunismul și îndoctrinarea din unele persoane care au trăit în altă epocă nu s-a evaporat; ba mai mult e dusă mai departe.

Bătaia nu duce la nimic bun. Violența naște violență. Copiii care au fost disciplinați cu cureaua sau cu ”joarda” cum se zice la noi în Ardeal, exact același lucru vor face la rândul lor, își vor bate copiii. Cred că în aproape cei 27 de ani pe care îi am, am luat o singură dată o palmă de la mama și cred că aveam vreo 17 ani pe atunci. Copiii se educă prin vorbă bună, prin cuvinte frumoase. Dacă nu se simte dojenit prin vorbe când face ceva, cu siguranță aplicarea unor palme nu vor rezolva nimic. Pruncii abuzați fizic nu vor face nimic altceva decât să își piardă încrederea în ei, să trăiască în spaimă că dacă fac ceva greșit mama sau tata îi va bate cu cureaua. Soluția în acest caz,e înăsprirea legilor pentru săvârșirea actelor de violență asupra copiilor. Însă ritmul în care se mișcă prim-leneșii țării, cred că va mai trece multă apă pe Dunăre.

Please follow and like us:

One Comment Add yours

  1. Diana Radu spune:

    Vorba unor părinţi: „Eu te-am făcut, eu te omor!”
    Unde-i protecţia copilului???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.